Следвайте Гласове в ТелеграмГерманският канцлер Олаф Шолц отхвърли отново възможността да

...
Следвайте Гласове в ТелеграмГерманският канцлер Олаф Шолц отхвърли отново възможността да
Коментари Харесай

Берлин категорично няма да даде на Киев ракети Таурус, за да избегне намеса във войната

Следвайте " Гласове " в Телеграм

Германският канцлер Олаф Шолц отхвърли още веднъж опцията да изпрати крилати ракети " Таурус " немско произвеждане на Украйна, акцентирайки риска Федералната република да се намеси във войната, съобщи ДПА, представена от Българска телеграфна агенция.

" Изненадан съм, че някои хора не се вълнуват, даже не се замислят дали това, което вършим, няма да докара до въвличането ни във войната ", съобщи Шолц по време на проведена от ДПА годишна конференция на основните редактори на немските медии, състояла се в Берлин. " Това е в действителност далекобойно оръжие. Това, което британците и французите вършат във връзка с контрола на асортимент на задачите, не може да се направи от Германия. Всеки, който се е занимавал с тази система, знае това ", добави той.

Той изрази изненада, че въпросът се повдига непрекъснато, допълвайки, че е " доста нервиран " от " неналичието на баланс " сред това, което в реалност е належащо сега на Украйна и дебатите за точно тази избрана оръжейна система.

" На Украйна ѝ липсват муниции от всевъзможен обхват ", добави канцлерът.

Крилатите ракети " Таурус " се изстрелват от самолети и може да поразяват цели на разстояние до 500 км с огромна акуратност. Украйна желае те да ѝ бъдат доставени, тъй като ги счита за най-подходящото оръжие за нанасяне на удари в тила на съветската войска.

Същевременно в границите на същата конференция Шолц упрекна съветския президент Владимир Путин за гибелта в затворническа колония на опозиционера Алексей Навални.

" Както всички останали и аз считам, че режимът го умъртви. Русия е тирания. Смъртта му е последица от диктатурата ", добави канцлерът.

Според него е мъчно да се дефинира дали гибелта на Навални ще ускори или отслаби съветската съпротива. " При всеки случай е ясно, че всички тези в Русия, които са опозиционно настроени, се нуждаят от доста храброст ", добави той.

" Виждаме, че съветският президент и тези, които политически го поддържат, доста ги е боязън ". Това се вижда от обстоятелството, че единственият кандидат-президент, подкрепян от опозицията, беше изключен от присъединяване в изборите ", добави Шолц.

Преди дни Бундестагът отхвърли предлагането на опозицията за изпращане на крилати ракети " Таурус " на Украйна. Предложението на десноцентристкия блок на Християндемократическия и Християнсоциалния съюз (ХДС/ХСС) не получи болшинство, като събра единствено 182 гласа " за " при 480 " срещу ".

Лидерът на ХДС/ХСС Фридрих Мерц прикани членовете на обединението на Шолц да не се съгласяват с решението на канцлера и да поддържат изпращането на ракетите.

" Украйна към момента не получава цялото съоръжение, от което незабавно се нуждае, с цел да отблъсне съветските нападателни военни дейности ", сподели Мерц.

Инфо: dnes.dir.bg

 

 

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР